Det svåra valet av ny innebandyklubba

För den som ska köpa ny innebandyklubba kan valet vara svårt om man inte vet exakt vad man är ute efter. Om man ska ha left eller right är inget problem för de allra flesta och vilken längd på klubban man ska ha är också ganska lätt att komma fram till. Sedan börjar det som är lite svårare.

Alla av de stora varumärkena har bra klubbor med varierade egenskaper och det är att hitta den klubba som har de egenskaper som passar bäst till den enskilda spelstilen som kan vara det svåra. Vilken hårdhet och vikt på skaftet man vill ha kan vara en sak att fundera över. Likaså om man vill ha en rak, enkel klubba eller om man tycker man får ut mer av spelet om man väljer ett skaft med någon specialfunktion i. Olika skaftmaterial ger också lite olika egenskaper i både bollbehandling och skott.

Den bit som de kanske allra flesta tycker är viktig är vilket blad man ska ha. Mjuk eller hård plast är en sådan sak som också påverkar bollbehandling och skott, men främst kanske bladets utformning är det allra viktigaste. Rakt blad, förhookat blad, plant blad eller skålat blad? Frågorna kan vara många och det gäller att identifiera vilken spelartyp man egentligen är, med både starka och svaga sidor. Passningsspelare och tekniker väljer oftare plana och rakare blad, jämfört med skyttar som ofta väljer blad med mer hook eller skålning.

Slutligen måste man hitta vilken typ av grepplinda man föredrar. En klibbig linda som ger supergrepp eller en grepplinda som man inte fastnar på med handen riktigt lika mycket? En tjock eller tunn linda? Här är det egentligen bara att prova sig fram och se vilket man tycker är skönast.

Posted in Allmänt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.