Snart dags för slutspel och kval

Nu börjar det närma sig slutspel och kval i de 9 förbundsserierna för herrar och 5 för damerna.

I SSL Herr är det med en omgång kvar att spela redan klart vilka åtta lag som går till slutspel och att AIK och Team Thorengruppen är de lag som degraderas till Allsvenskan nästa säsong. I SSL Dam återstår tre omgångar och där gäller de sista omgångarna desto mer. Där jagar Malmö Dalen, som ligger precis över slutspelsstrecken med hjälp av bättre målskillnad. Inte heller Dalen, som ligger två poäng före, kan slappna och och ladda för slutspel ännu. Det är i praktiken klart är att Linköping får lämna högstaserien, medan Telge först och främst jagar Jönköping, som ligger tre poäng före, för att ta sig över nedflyttningsstrecket.

I Allsvenskan Norra Herr är det ett getingbo kring kvalstrecket inför sista omgången. Djurgården, som ligger över strecket, jagas av Gävle och Tullinge, som ligger under strecket enbart på sämre målskillnad. När det handlar om att åka ur är det redan klart att Täby och Dalen spelar division 1-innebandy nästa säsong, medan Granlo jagar Hudik/Björkberg, som ligger två poäng före.

I Allsvenskan Södra Herr är det redan klart att Östra Jönköping, Skoghalls och Åstorp/Kvidinge åker ur med en omgång kvar att spela. Lindås och Karlstad ligger över kvalstrecket till SSL med två respektive en poäng före Visby, som jagar underifrån.

I norra och södra  damallsvenska serierna är det med en omgång kvar redan klart vilka lag som får kvala får att nå SSL. I norra är det RIG Umeå och Örnsköldsvik och i södra Göteborg och Kalmarsund. I Allsvenskan Östra Dam är det hela fyra lag som gör upp om de två kvalplatserna – Älvsjö, Strömsbro, Hammarby och Falun. I västra serien ligger Västerås en poäng före Västra Mälardalen, och de båda lagen möter varandra i sista omgången.

I de sex division 1-serierna för herrar är det i Södra Götaland och Östra Svealand som det återstår spänning i när det gäller både kvalplats till Allsvenskan och nedflyttning. De övriga serierna är redan avgjorda.

Det väntas några rafflande matcher kommande helg!

Alla förbundsserier hittar du här.

Posted in Allmänt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.