Regler för innebandyglasögon

Från och med innebandysäsongen 15/16 är det obligatoriskt för alla ungdomsspelare att bära innebandyglasögon vid allt matchspel. Med ungdomsspelare menas de som har så kallad B-licens och det innebär spelare som fyller 15 år samma år som säsongen börjar. Vi försöker nedan bena ut gällande regler för innebandyglasögon.

Bärande av innebandyglasögon är en lite annorlunda regel som inte står med i regelboken. Den innebär som ovan nämnt att spelare med B-licens inte får spela match utan innebandyglasögon, men det finns ingen konsekvens om det skulle visa sig att någon ändå gör det. Här är det upp till domare och matchledare att lösa den specifika situationen på bästa sätt.

regler för innebandyglasögon

Innebandyglasögon behöver inte bäras på träning och uppvärmning inför match, men rekommendation från förbundet är givetvis att dessa bärs även då. Sedan är det många föreningar som sedan många år satt som intern krav att innebandyglasögon är en obligatorisk del av utrustningen vid alla innebandyverksamhet.

För spelare som bär vanliga glasögon finns inget krav på att även bära innebandyglasögon. Här räknas det med att de vanliga glasögonen ger ett fullgott skydd. Dock är det inte tillåtet att bära solglasögon eller liknande bara för att slippa bära skyddsglasögon anpassade till innebandy.

I vissa fall förekommer det att B-licensspelare får dispens för att spela seniorinnebandy. I de fall de förekommer är det fortfarande obligatoriskt för ungdomsspelaren att använda innebandyglasögon vid allt matchspel.

När det gäller regler för innebandyglasögon är det som sagt var lite otydligt vad som egentligen gäller, men vi hoppas detta kan vara till någon hjälp i alla fall.

Posted in Allmänt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.